Firmanın icradan sorumlu yönetim kurulu üyesi Selçuk Aslan, yaptığı açıklamada, hızlı şarj istasyonu kullanarak elektrikli otomobille İzmir’e geldiğini, bu sayede Gaziantep’e kadar 1735 kilometre gitmeyi planladığını söyledi.
Halen 300 kilovatlık üniteler sayesinde bir aracın şarjını 25 dakikada yüzde 80 oranında doldurabildiğini ifade eden Aslan, bu özelliğin şehirler arası yolculuklardaki şarj kaygısının giderilebileceğini dile getirdi.
Türkiye’de 15 binden fazla elektrikli araç olduğunu, Togg’un da piyasaya çıkmasıyla bu sayının kısa sürede artmasının beklendiğini anlatan Aslan, “Türkiye’de çeşitli şirketlerin 3 bine yakın şarj istasyonu var. Bunların yaklaşık yüzde 10’u DC dediğimiz hızlı şarj istasyonu. Şu ana kadar 15 tane bu özellikte istasyon kurduk. İstanbul’dan başlıyor İzmir’e, İzmir’den Antalya’ya, oradan Mersin’e ve Gaziantep’e uzanan bir hat üzerine kurduk.” diye konuştu.
Hızı düşük şarj ünitelerinde şarj süresinin 3-4 saati bulacağını, bu nedenle özellikle uzun mesafe şehirler arası yolculuk yapılmasının çok mümkün olamayacağını kaydeden Aslan, “Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en uzun elektrikli araç yolculuğuna başladım.” dedi.
Şarj istasyonlarının gelişmesinin elektrikli araçların kullanımının yaygınlaşması için çok önemli olduğunu vurgulayan Aslan, özellikle uzun şehirler arası yolculuktaki durumu test edeceğini kaydetti.
Elektrikli araçların çevreye duyarlı olduğunu aktaran Aslan, “Ama eğer elektriğinizi yenilenebilir enerjiden karşılamıyorsanız çok doğru olmaz. Biz şirket olarak bütün tükettiğimiz elektriği yenilenebilir enerjiden karşılamayı düşünüyoruz. Bunun için güneş enerjisi santrallerimizi kuruyoruz.” dedi.
Yorumlar