Çin

Çin Büyükelçimiz İsmail Hakkı Musa’dan Çin ile Ticari İlişkilerin Derinleştirilmesi İçin Kritik Görüşmeler

0
Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Dr. İsmail Hakkı Musa’nın Çin’deki temasları, iki ülke arasındaki stratejik iş birliğini daha da güçlendirme çabaları çerçevesinde önemli bir yer tutuyor. Büyükelçi Musa, Çin’de hem ekonomik hem de kültürel işbirliğini genişletmek üzere birçok görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmelerin temel hedefi, iki ülke arasındaki tarihi İpek Yolu bağını çağdaş projelerle pekiştirmek ve ticaret, enerji, ulaşım gibi alanlarda iş birliğini derinleştirmektir.
Son dönemde Büyükelçi Musa, Çin Exim Bank Başkanı Wu Fulin ile bir araya gelerek ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve finansal iş birliği konularını ele aldı. Görüşmede, finans ve ticaret alanlarında yenilikçi iş birliği modelleri üzerinde duruldu ve gelecekte iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin daha da derinleşmesi adına adımlar atılmasının önemi vurgulandı.
Her iki taraf da oybirliğiyle, eski İpek Yolu üzerindeki önemli kavşaklar olarak iki ülke arasındaki ilişkinin uzun bir geçmişe sahip olduğu konusunda hemfikir oldu.
Son yıllarda ikili ilişkiler olumlu bir şekilde gelişiyor ve iş birliğinin temelleri giderek sağlamlaşmaktadır. Geleceğe bakıldığında, her iki taraf da iletişimi ve iş birliğini daha da artırmayı, her iki ülkenin finans kurumları ve işletmeleri arasındaki iş birliğinde sürekli yeniliği teşvik etmeyi, iş birliği alanlarını genişletmeyi, bilgi paylaşımını ve deneyim alışverişini güçlendirmeyi kabul etti.
Görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin sağlıklı bir şekilde gelişmesini teşvik etme ve Çin ile Türkiye arasındaki stratejik iş birliğinin sürekli ilerlemesine katkıda bulunma sözü verdiler.
Büyükelçisi Musa , Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi (CCPIT) ile de önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme, Türkiye ve Çin arasındaki ticari iş birliğini daha da güçlendirmek amacıyla yapıldı ve özellikle ticaretin, lojistiğin ve dijitalleşmenin nasıl daha verimli hale getirilebileceği tartışıldı.
Görüşmede, Türkiye’nin Çin ile olan ticaret hacmini artırma çabaları vurgulandı. Türkiye’nin, Asya, Avrupa ve Afrika arasındaki stratejik konumu göz önünde bulundurulduğunda, Çin ile olan ekonomik ilişkilerin daha da derinleştirilmesi gerektiği ifade edildi. Bu çerçevede, “Kuşak ve Yol Girişimi” ile Türkiye’nin Orta Koridor stratejisinin daha uyumlu hale getirilmesi gerektiği de dile getirildi. İsmail Hakkı Musa, Türkiye’nin lojistik avantajlarını kullanarak Çin’in Avrupa’ya olan ulaşımını kolaylaştırma konusunda somut adımlar atılabileceğini belirtti.
İsmail Hakkı Musa’nın, CCPIT ile yaptığı bu görüşmeler, sadece ticaret değil, aynı zamanda kültürel ve dijital ilişkilerin de derinleştirilmesi adına kritik bir adım olarak değerlendiriliyor. Türkiye’nin Çin ile olan ticaret ilişkilerini daha da geliştirecek olan bu tür iş birliklerinin, iki ülkenin küresel ekonomideki etkinliğini artırması bekleniyor.
admin

Tarihî İpek Yolu’nun Kadim İzleri Günümüze Taşınıyor

Önceki Haber

TURÇİN ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Geleceğe Yönelik İşbirliği için İlk Adımı Attı

Sonraki Haber

Şunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorum Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Daha Fazla Çin