GenelPolitika

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Çin’deki mutlak yoksulluğu ortadan kaldırmada “tam zafer” ilan etti

0

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Perşembe günü Çin’in başkenti Pekin’de bulunan Ulusal Halk Kongresi’nde düzenlediği toplantıda, Çin’in yoksulluğa karşı mücadelesinde “tam bir zafer” elde ettiğini açıkladı. Çin’de son sekiz yılda, mevcut yoksulluk sınırının altında yaşayan son 98,99 milyon yoksul kırsal kesimde yaşayanların tümü yoksulluktan kurtarıldı.

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi genel sekreteri ve Merkez Askeri Komisyonu başkanı Xi, 1,4 milyardan fazla insana ev sahipliği yapan dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’de mutlak yoksulluğun ortadan kaldırıldığını söyledi. Xi, yaptığı bir konuşmada, mutlak yoksulluğun ortadan kalkmasıyla, Çin’in tarihe geçecek başka bir mucize yarattığını ifade etti.

Toplantıya Başbakan Li Keqiang ve diğer üst düzey Parti liderleri li Zhanshu, Wang Yang, Wang Huning, Zhao Leji, Han Zheng-TBM Merkez Komitesi siyasi Bürosu daimi Komitesinin tüm üyeleriyle, Başkan Yardımcısı Wang Qishan katıldı.
Dünya Bankası istatistiklerine göre, 1970’lerin sonlarından bu yana küresel yoksulluğun azaltılmasıyla birlikte Çin, bu dönem boyunca yoksulluktaki azalmanın yüzde 70’inden fazlasından sorumlu. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Çin’in son birkaç yıldaki yoksullukla mücadele kampanyasının başarısını kabul ederek, bunu küresel yoksulluğu azaltma davasına en önemli katkı olarak nitelendirdi. Çin Devlet Başkanı Xi, “Hiçbir ülke yüz milyonlarca insanı bu kadar kısa sürede yoksulluktan kurtaramadı” dedi.

Perşembe gün gerçekleşen toplantıda Çin Devlet Başkanı Xi, ülkenin yoksullukla mücadelesinde rol model olan köylülere, yoksullukla mücadele için köylere gönderilen Parti üyelerine, yetkililere ve üniversite araştırmacılarına madalyalar, sertifikalar ve plaketler sundu. Aynı zamanda Orta Çin’in Hunan Eyaletindeki Shibadong Köyü Parti Başkanı olan Shi Jintong’a köyü adına bir ödül verildi. Shi’nin köyü, Başkan Xi’nin 2013’teki bir ziyareti sırasında Çin’in yoksulluğu ortadan kaldırma kampanyasının başarısında etkili olan “hedefli yoksulluğu azaltma” stratejisini ortaya koyduğu yer olarak önem taşıyor.

“İnsanlara yürekten hizmet etme”

Çin’in yoksullukla mücadeledeki deneyimini özetleyen Xi, ülkenin yoksulluğu azaltma bir yol başlattığını ve Çin özelliklerine sahip bir yoksulluk karşıtı teori oluşturduğunu söyleyerek Çin’in yoksulluğu azaltma çabaları için “siyasi ve örgütsel bir garanti” sağlayan Parti liderliği rolünün altını çizdi. Yoksullukla mücadele çalışmaları, 90 milyon üyesiyle Çin Komünist Partisi’nin merkezi ve birleşik liderliği tarafından yönetiliyor. Her seviyedeki parti başkanlarının, kampanyanın iddialı hedeflerine ulaşmak için birincil sorumluluğu üstlenmesi kapsamında, şehirlerde ve kasabalarda çalışan üç milyondan fazla kamu sektörü görevlisi köylere yoksullukla ön saflarda mücadele etmek için gönderildi. Başkan Xi, yoksulluğun ortadan kaldırılmasının, partinin “insanlara yürekten hizmet etme” şeklindeki temel amacının önemli bir örneği olduğunu söyledi.

Yoksulluğu sona erdirmek, insanların refahını artırmak ve ortak refahı gerçekleştirmek sosyalizmin temel gereklilikleridir diyen Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, büyük görevleri yerine getirmek için gerekli kaynakları bir araya getirebilen sosyalist sisteminin siyasi avantajından yararlanıyor. Bununla birlikte yoksullukla mücadeleye yardımcı olmak için kanalize edilen fonlarla, son sekiz yılda yaklaşık 1,6 trilyon yuan (yaklaşık 246 milyar ABD doları) mali fon yatırıldı.

Kırsal Canlandırma

Yoksulluğu ortadan kaldırmadaki zaferini temel alan Çin, kırsal alanlarında daha üst düzey kalkınma için çalışmalar yapmaya devam ediyor. Konuşmasında yoksulluktan sıyrılmanın bir bitiş çizgisi değil, yeni bir yaşamın ve yeni çabanın başlangıç ​​noktası olduğunu söyleyen Xi, yoksulluğu azaltma başarılarını pekiştirerek ve kırsalın canlandırılması için birbirini tamamlayan bir itici güç başlatmak içi çaba sarf ettiklerini belirtti.

2017’de 19. Çin Komünist Partisi Ulusal Kongresi’nde modernize edilmiş bir ekonominin gelişimi için kilit bir hareket olarak önerilen Kırsal Canlandırma Stratejisi’nin daha ayrıntılı planları, Parti liderliğinin 2021-2025 dönemi için bir ekonomik ve sosyal kalkınma planı ile 2035 yılına kadar uzun vadeli hedefler oluşturma önerilerinde açıklandı.

Xi konuşmasında, büyük ölçekte yoksulluğa dönüşü önlemek için çaba gösterilmesi gerektiğini dil getirerek, “Tarım, kırsal alanlar ve çiftçilerle ilgili sorunlara çözüm bulmak Parti çalışmalarının en büyük önceliği olması gerekiyor. Çin, ortak refah arayışına daha büyük önem verecek” dedi.

Çin Aşıları Dünyaya Yayılmaya Devam Ediyor

Önceki Haber

Çin’in en büyük ikinci tatlı su gölünde su kalitesi arttı

Sonraki Haber

Şunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorum Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Daha Fazla Genel