Genel

Çin’de gıda israfına karşı artan kamuoyu farkındalığı

0

Çin’deki popüler bir resmi günlük gazete olan China Youth Daily’nin anketine göre, ankete katılan 1.149 kişiden yaklaşık yüzde 71’i, giderek daha fazla müşterinin gönüllü olarak bitmemiş yemeklerini paketlemesini istediğine tanık olan Lin Huiwen takma adlı bir garsona atıfta bulunarak, halk arasında gıda israfını önleme konusunda daha güçlü bir duygu hissettiklerini söyledi.

Lin, ankete ayrıca restoranın garsonlarının ve garsonların müşterilere yiyecek israfını azaltmak için makul bir temelde sipariş vermelerini hatırlatmasını şart koşuyor.

Ankete katılanların yüzde 65’inden fazlası “Tabağını Temizle”yi uygulayacağını ve yaklaşık yüzde 64’ü gerçek ihtiyaçlarına göre yiyecek sipariş edip satın alacağını söyledi.

Pekin merkezli bir üniversitede son sınıf öğrencisi olan He Dongcan, gıda israfını azaltmanın anahtarının insanlara ulusal gıda güvenliğinin önemini ve gıda israfını cezalandırmanın da gerekli olduğunu öne sürdü.

Çinli milletvekilleri, Nisan ayı sonlarında üst düzey yasama organı olan Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesinin bir oturumunda gıda israfıyla mücadele yasasını kabul etmek için oy kullandılar ve kanun ilan tarihinde ülkede yürürlüğe girmişti.

 

Çin ve Endonezya, üst düzey diyalog iş birliği mekanizması konulu açılış toplantısı düzenledi

Önceki Haber

Marmara Denizi’ndeki müsilajın tamamen temizlenmesi için 7/24 esasıyla acil müdahale çalışması başlıyor

Sonraki Haber

Şunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorum Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Daha Fazla Genel