BusinessÇin

Türkiye Yatırım Ofisinden Çin’in ‘Silikon Vadisi’ne Ziyaret

0

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Bekir Polat öncülüğündeki Türk heyeti, Pekin’de, ülkenin ‘Silikon Vadisi’ olarak adlandırılan Congguansun’un bulunduğu Haydien İlçesi’nde yerel yönetim ve bilişim kenti yetkilileriyle bir araya geldi. Türkiye Yatırım Ofisi ile Congguansun Bilişim Vadisi arasında, karşılıklı yatırımların desteklenmesi ve teknoloji alanında bilgi ve tecrübe paylaşımını öngören Stratejik İşbirliği Mutabakatı imzalandı.
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Polat burada yaptığı konuşmada, Türkiye Yatırım Ofisinin Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak Türkiye’ye yatırım çekmek için çalışan bir kuruluş olduğunu belirtti. Ayrıca diğer görevlerinin ise Türkiye’nin yatırım ortamını uluslararası yatırımcılara tanıtmak, yabancı şirketlere Türkiye’deki yatırımlarında yol gösterici olmak ve ülkede daha iyi bir iş ve yatırım ortamını oluşturmak için projeler yürütmek olduğunu söyledi.
Başkan Yardımcısı Bekir Polat imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye ile Çin arasında iş ve yatırımlar bakımından çok stratejik bir ilişki olduğunu ve Çin’in devlet politikası haline gelen küreselleşme stratejisinde önemli bir üs işlevi görebileceğine inandıklarını dile getirdi. Sözlerine şu cümlelerle devam eden Bekir Polat “Türkiye, stratejik lokasyonuyla Avrupa’nın, Asya’nın, Orta Doğu’nun ve Kuzey Afrika’nın ortasında, ülke olarak 85 milyonluk nüfusu olsa da, 4 saatlik uçuş mesafesinde 1,3 milyar insana ulaşabilecek bir pazar konumunda bulunuyor”.
Toplantıya ev sahipliği yapan Haydien’in Belediye Başkan Yardımcısı Yüe Li de, Çin şirketlerinin Türkiye’ye ve dünyaya açılmak için hevesli olduklarını vurguladı. Yüe, Haydien’deki şirketleri Türkiye’de iş ve yatırım yapmaya teşvik edeceklerini ifade etti.
Çin Bilimler Akademisi (CAS) tarafından 1950’lerde bir teknoloji merkezi olarak kurulan Congguansun, 1980’lerde elektronik alanına yoğunlaştı. Bölge bugün, Çin’in önde gelen bilişim ve teknoloji şirketlerinin yanı sıra, aralarında Google, Intel, AMD, Oracle ve Sony’nin olduğu yabancı şirketler dahil 12 bin şirketin araştırma ve geliştirme (Ar-ge) merkezine ev sahipliği yapıyor.

admin

Çin Uluslararası Tedarik Zincirine Türkiye’den Ziyaret

Önceki Haber

ÇİN, BATI ŞERİA’DAKİ FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR İÇİN KIŞLIK MALZEME DAĞITTI

Sonraki Haber

Şunlar da İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorum Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Daha Fazla Business