Çin Halk Cumhuriyeti Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın resmi gazetesi Science and Technology Daily’nin haberine göre, Çinli bilim insanları yeşil çay içmenin Alzheimer hastalığını önlemeye yardımcı olabileceğini keşfettiler.
Nüfusun yaşlanmasının derinleşmesiyle birlikte, Alzheimer hastalığı da dahil olmak üzere nörodejeneratif hastalıklar, hızlı yüksek insidans oranları gösteriyor.
Anhui Tarım Üniversitesi ve Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden bilim insanları, yeşil çayın sinaptik hasarı azaltmaya, öğrenme ve hafızayı geliştirmeye yardımcı olabileceğini ortaya çıkardı.
Çalışma, çay içerek Alzheimer hastalığını önleme mekanizmasını ve daha sonraki uygulamalarını ortaya çıkarmak için teorik bir temel sağlıyor.
Aynı zamanda çalışma yakın zamanda Moleküler Beslenme ve Gıda Araştırmaları dergisinde yayınlandı.
Yorumlar